neuletapaamiset

Neuletapaamiset kesätauolla, elokuussa tiedotamme syksyn aikataulusta. Syyskuussa alkaa myös uusi virkkauskurssi!

****************************

Maanantain "Neulontait" jatkuvat

Tervetuloa maanantaisin klo 17-19. Ota oma keskeneräinen työsi mukaan tai aloita paikan päällä uusi. Jämälankakori ja lainakoukut ja -puikot ovat käytössä, jos haluat opetella jotain uutta tekniikkaa,
Käsikirjastossa on ohjeita ja ideoita monenlaisiin tarpeisiin ja muut "ompeluseuralaiset" auttavat mielellään, jos jokin ohje aiheuttaa harmaita hiuksia :)

HUOM! 3.-17.3. samaan aikaan villasukkakurssi, opettajana Tuula Tanner, osallistumismaksu 5€.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Lankakaupalle.


Maanantaisin ajalla 29.10.-3.12.

Kokoonnutaan klo 17-20 teemalla "yhden illan" käsityölahjat ja joulukoristeet. Voit ottaa mukaan myös oman keskeneräisen työsi tai aloittaa paikan päällä uuden. Jokainen tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on tehdä, oppia ja oivaltaa yhdessä sekä saada tietysti pukinkonttiin valmista - työn voi jättää viikon ajaksi myös Lankakauppaan piiloon, jotta salaisuus säilyy loppuun saakka :) Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, eikä maksa mitään, joten T E R V E T U L O A ♥ (PS. Jos klo 18 mennessä ei ole ketään paikalla, niin Lankakaupan täti lähtee kotiin, paitsi tietysti, jos on olet ilmoittanut myöhemmästä tulostasi :))


Tänä syksynä tulossa vielä useita kädentaitokursseja

Ruisoljesta himmeliksi

Yksi suomalaisen joulun näyttävimpiä koristeita on rukiin oljista valmistettu, katosta riippuva himmeli.. Tätä ilmavirrassa hiljaa liikkuvaa mobilea on nimitetty paikoin olkikruunuksi. Monin paikoin himmeli saatettiin koristella rukiintähkillä, lastuilla tai jopa kynttilöillä. Koristeltu himmeli saatettiin tehdä myös häissä käytetyn lakanakatoksen koristukseksi.
Oljilla oli myös symbolista merkitystä. Niiden katsottiin edustavan tulevan vuoden viljasatoa. Himmeli pidettiinkin tuvan katossa aina seuraavan vuoden juhannukseen saakka, jotta saataisiin suuri sato. Lattialle levitettyjä olkia puolestaan ei saanut sotkea tai survoa. Muuten vilja olisi lakoontunut seuraavana kesänä. Olkia myös viskottiin kattoon ja ennustettiin orsiin takertuvista oljista tulevan vuoden satoa.


Kuva: VU/Maija-Liisa Nyman

Kaksi iltaa kestävällä kurssilla tutustutaan oljen käsittelyyn sekä opetellaan tekemään muutama himmeliin tarvittava peruskuvio.
Kurssi-illat keskiviikkona 31.10. ja torstaina 1.11. klo 17.00–21.00
Hinta 35€, sisältää tarvikkeet sekä pienen tarjoilun. Opettajana Tuula Paakkanen.


Tuunaajan taivas

Kansainvälisesti tunnettu muotisuunnittelija Heidi Selin tuo osaamisensa vihtiläisten nuorten ja nuortenmielisten ulottuville.
Vihti Sopin Pienessä Lankakaupassa tuunataan pipo tai lippis Heidin ohjauksella

torstaina 8.11. klo 17-21 ”Tuunaajan Taivas” –tuunausillassa

Hinta 35€, sisältää ohjauksen sekä pienen tarjoilun.
Materiaalit maksetaan erikseen.

Katso myös Pakopisteillat
Kierrätyskorut 12.10.
Villiä virkkausta 26.10.
Huopaa koristeeksi 16.11.


Jokainen lauantai on Neulontai

Neuletapaaminen klo 10-14, ota mukaan oma työ tai aloita paikan päällä uusi.
Tämän viikon lauantaina 15.9. teemana Patalaput


Aikuisten pakopisteillat

Pienessä Lankakaupassa alkavat Aikuisten Pakopisteillat. Syksyn aikana kokoonnumme neljänä perjantaina erilaisten kädentaitojen ääreen leppoisan yhdessäolon merkeissä.
Katso täältä lisää.Käy kylässä ensi lauantaina 28.7.
Teemme jämälangoista ja mallitilkuista neulegraffiteja kylänraittia piristämään.
Onnistuu isiltäkin :)

Lankakaupassa kutoillaan aina, etenkin "Neulontaisin" :) Lauantai on neulontai-päivä, jolloin kokoonnumme rupattelemaan mukavia neulomusten ääreen.

Kesän 2012 teemana on neulegraffit, teemme Vihdin kirkonkylälle neulegraffiteja jämälangoista.


Käy kylässä
Olemme mukana myös Käy kylässä -tapahtumissa. Aina kuukauden viimeisenä lauantaina kirkonkylän yrittäjät järjestävät Tekemistä, kokemista ja näkemistä koko perheelle. Iloa, oivaltamista ja tekemisen riemua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti